Semne ca partenerul te inseala

Ai o senzatie de gol in stomac, nu te mai simti la fel de confortabil in prezenta partenerului, simti ca este ceva in neregula cu relatia voastra dar nu stii de ce? Daca partenerul / partenera a devenit distanta, a inceput să lucreze des peste program sau s-a mutat de acasă ai putea avea motive să crezi că are pe altcineva. Ascultă-ti instinctul, fii atent la semnele pe care le manifestă si cel mai important, nu confunda aceste semne cu dovezile.

1. Iti spune ca te iubeste dar nu mai e indrăgostit(ă) de tine. Este unul din cele mai importante semne produse de un partener infidel si indică faptul că efectul hormonal produs de stimulul sexual este mai puternic decât dragostea pe care ti-a purtat-o cândva.

2. Recunoaste ca are o relatie apropiata cu cineva dar iti spune ca sunt doar prieteni. De cele mai multe ori este o minciună si atunci când nu este, de cele mai multe ori, va deveni. Indiferent care este motivul prieteniei trebuie sa acorzi o atentie deosebită solutionării acestei probleme.

3. O nevoie subită de intimitate. Isi ascunde sau parolează telefonul, isi schimbă parola la laptop sau la adresa de email, se duce în altă cameră pentru a vorbi la telefon, închizând usa în urma lui (ei).

4. iti spune că are nevoie de mai mult spatiu pentru a-si analiza gândurile (sentimentele). Ceva a tulburat linistea mintii sau a sufletului si spatiul pe care ti-l cere pentru analiză nu te va avantaja.

5. Si-a schimbat obiceiurile profesionale, lucrează mai mult decât înainte, vine mai târziu acasă, pleacă în delegatii mai des, este mai putin sau chiar deloc interesată de lucrurile pe care le făceati înainte împreună.

6. În ziua de azi datorită tehnologiei moderne – calculatoare, tablete, internet – o persoană dornică de o aventură nici nu trebuie să-si părăsească locuinta. Programele de chat, siteurile de socializare si online dating cresc vulnerabilitătile unui cuplu fragil respectiv riscul infidelitătii partenerului.

7. Telefoane secrete, adrese de email secrete, liste de apeluri sterse frecvent respectiv starea de defensiva atunci când ii ceri explicatii sunt semne care ridică alte suspiciuni.

8. Nu mai este persoana cu care te-ai obisnuit. Nu poate justifica tot timpul petrecut in absenta ta, cheltuieli nejustificate, chitante pentru lucruri de care nu stii, haine, accesorii sau bijuterii care-i lipsesc, haine care nu-i apartin sau demascarea unor mici minciuni legate de modul in care si-a petrecut timpul.

9. Temerile si suspiciunile tale. Ascultă-ti instinctul, dacă iti cauti justificări pentru comportamentul partenerului si incerci să te convingi că nu se întâmplă de fapt nimic atunci e un indicator puternic că e posibil să te însele. Dacă bănuiești că te înșeală verifică atât cât poți, discută cu el/ea spunându-i care sunt bănuielile. Fii calm(ă) si atent(ă). Cere-i să fie cinstit(ă). Fii pregătit(ă) pentru minciuni. E un fapt dovedit că infidelii devin mincinosi excelenti, chiar oameni care nu obisnuiau să mintă. Ascultă-ti instinctul dar și ratiunea, analizând fără încetare datele problemei.